Dialectische Gedragstherapie kort uitgelegd

Dialectische Gedragstherapie (DGT) is speciaal ontwikkeld voor cliënten met een Borderline Persoonlijkheidsstoornis, maar kan als transdiagnostische therapievorm werkzaam zijn voor mensen met emotionele problematiek in het algemeen. In 2015 leerde ik deze therapievorm kennen en in 2017 heb ik hier een in-company training voor gevolgd. Grondlegger is Marsha Linehan: klinisch psychologe Esme Shaller legt met een grafische facilitatie uit wat DGT inhoudt.

Gepubliceerd door

prijnart

Ik ben Pascal Rijnart (1974), woonachtig in West-Brabant, Nederland. Mijn opleidingsachtergrond is WO Arbeids- & Organisatiepsychologie (1998) en post-master opleidingen tot Management Consultant (RSM Erasmus university) en tot GZ-psycholoog (RINO Groep). Ik ben als ZZP freelance beschikbaar.